Is het poëzie? Als je een hele tekst vol moeilijke woorden bij elkaar schrijft? Als ware het platte tekst, zonder ritme, tempo en toon? Of is poëzie dan toch iets persoonlijks, een beeld in het hoofd, een gevoel, een mentale staat, voor iedereen dan anders... dan?

Woord & Beeld

De Sprekende Ezels | Poetry | Poëzie-dictee | Galerij

Welkom op het grote poëzie-dictee van De Wolven van La Mancha

Als bij allochtonen alle alternatieven zoals amnestie, zoals antibiotica, zoals aardige autoriteiten aan aversie hebben gewonnen, begint een bizarre bende bonafide mensen zich te camoufleren in chronische claustrofobie zowel op conferenties als op consultatiebureaus en continu gedurende de komende decennia zullen zij declameren dat zij slechts een defensieve strijd voeren met de donor die wij zijn en waar ze proclameren economisch mee te  zullen omgaan, als ware het een speciale editie.

En emotioneel worden wij als wij de erbamelijke omstandigheden zien; voor ons evident dat dit fenomeen zonder flexibele fracties en fundering hen fysiek absorbeert en slechts gedupeerde gedetineerden, anders geroutineerd, door ijle gunst weer uitspuwt.

Het zijn niet de hautaine maar de heroïsche heterogenen die in een impuls en instinctief ingenieuze, bij wijle illegale, limieten van hun isolement breken met de mentaliteit, mits mondiale nonchalance, er geen obstakels meer zijn.

Dit doch ongefundeerd, wel geformuleerd in een ontluisterend opinieonderzoek.